17 Ekim 2014 Cuma

Ve 2 ay biter

Gönderen Strasbourgdaki Istanbullu zaman: 17.10.14

Aslında bu pazar 2 ayımız bitiyor Allah'ın izniyle, ama hafta arası bittiyse haftasonu dünden biter diye şimdiden bitti gözüyle bakıyorum :)

 7+4'ü deviriyoruz bugün... İkinci aya elveda, üçüncü aya merhaba :)

Bu hafta bi gün iyi bi gün bulantılarla geçti, orta yolu yok ya çok iyiyim ya çok kötüyüm :D

Yiyecekler konusunda en başından beri çikolatanın yüzünü görmek istemezken çeşit çeşit peynir, turşu (ahhh hele turşu), tuzlu limon, vs bilimum tuzlu yiyeceklere yöneliyorum. Midemi rahatlatıyor sanırım...

Aslında tuza tamamen karşı biriydim, her zaman tuzlu yememeye dikkat ederdim ama hamile hallerinde bu gibi şeyler olabiliyormuş çok görmemek lazım.

Bununla birlikte günde en az 2 litre suyumu ihmal etmiyorum. Bu benim senelerdir olan alışkanlığım o yüzden su içme konusunda zorlanmıyorum çok şükür...


Sütü, peyniri, yoğurduda ihmal etmemeye çalışıyorum bazen süt içmek işkence olsada...
Aslında soğuk süt içmeyi severdim ama şimdi zorlayarak içtiğim için olsa gerek bi bıkkınlık geldi :(

Neyse bu hafta benden bu kadar, bakalım bebeğimiz neler yapıyormuş içerlerde :)

BU HAFTA SİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER

gebelik.org Bu haftada rahiminiz artık bir portakal büyüklüğüne erişmiş durumda. Yandaki resimde rahim ile çevre organlarınız arasındaki komşuluğu görüyorsunuz. Rahiminiz gördüğünüz gibi mesanenin üzerine yatmış durumda ve bu nedenle sık idrar çıkma şikayeti yaşamaya devam ediyorsunuz. İlerleyen haftalarda rahim büyüdükçe mesanenin üzerinden kalkacak, ancak üçüncü trimesterden sonra büyümesiyle yerçekimi yönünde tekrar mesaneniz üzerine "yatacaktır". Gebelik hormonlarınızın etkisiyle bu haftalarda çeşitli cilt problemleri yaşayabilirsiniz. Bazı anne adayları ergenlik dönemindeki sivilcelerinin geri döndüğünü görüp şaşırabilir. Gebelikte cildin yağ salgısı arttığından cildiniz sivilce oluşumuna elverişli hale gelmiştir. Endişelenmeyin. Bu cilt değişiklikleri sıklıkla birinci trimesterden sonra kaybolur. Çok ender durumlarda ise bu değişiklikler tüm gebelik boyunca devam edebilir.

8. haftada bebek neler yapıyor?

.     

Yukarıda soldaki resim bebeğinizin bu haftadaki durumunu şematik olarak göstermektedir. Resimde rahimağzı tıkacının bebeğinizi dış ortamdan nasıl koruduğuna dikkat ediniz. Bu tıkaç doğuma yakın rahimağzının açılmasıyla birlikte atılacak ve halk arasında "nişan gelmesi" adı verilen durumu oluşturacaktır.

Bebeğinizin boyu bu haftada yaklaşık 15 milimetre. İlk vücut hareketleri de geçen haftanın ortasına doğru başladı. Hatta bebeğiniz kollarını dirseklerinden bükebiliyor (resim).
Gelecek hafta diz eklemi, el ve ayak bilekleri de hareketine başlayacak. Ancak bu hareketleri siz 16.-20. haftalar arasında hissedeceksiniz.
Bebeğinizin dil ve dudaklarının oluşumu bu haftanın sonunda tamamlanacak. Diş ve damak yapısı da bu haftanın sonunda oluşmaya başlıyor. Lens (mercek), bağırsaklar, pankreas ve bronşlar da yavaş yavaş belirgin hale gelmeye başladı.

Akciğerler bu hafta içinde gelişimini hızlandıracak, ancak bu yapıların tamamlanması 34. haftanın sonlarını bulacak.
Bebeğinizin iskelet dokusu taslak olarak çoktan hazır bile. Kıkırdak şeklinde olan bu kemik taslakları gelecek haftalardan itibaren kemikleşmeye başlayacak. El ve ayak parmakları tümüyle oluşmuş olmakla birlikte henüz perdelerle birbirlerine bitişikler.
Bebeğiniz bu hafta içinde geçen haftaki büyüklüğünün iki katına ulaşmış olup, yaklaşık 2 gram ağırlığında!

Sıpa yaaa :D


0 yorum:

Yorum Gönder

 

Strasbourgdaki Istanbullu Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting