15 Kasım 2013 Cuma

Nutella'lı Tiramisu

Gönderen Strasbourgdaki Istanbullu zaman: 15.11.13


Benim meşhur mu meşhur tarifim, nutella'lı tiramisum ♥

Biricik eşimin bi yerde yiyip çoook sevmesiyle başladı herşey. Madem ki bu kadar sevdi bende ona evlendikten sonra yaparım diye harıl harıl tarif aramıştım internette. O zamanlar istediğim gibi bir tarif bulamadığım için ordan burdan esinlenerek kendim uydurmuştum bu tarifi. Evleneli 1 hafta bile olmamışken bunu deneyerek eşime süpriz yapmıştım :) Tabii ilk zamanlar öyle süper birşey olmuyordu, acemilik diyelim :))

İlk zamanlar abartısız her hafta yapardım :)) Sonra yavaş yavaş ara verdik ve geçenlerde uzun zamandır yapmadığımı farkedince yeniden sıvadım kolları bu tiramisuyu yapmak için.

Malzemeler:

250g mascarpone ( Türkiye'dekiler labne kullaniyor, aynı lezzet olmasada denenebilir )
3 kaşık toz şeker
1 paket vanilya
3 ya da 4 yumurta ( zevkinize kalmış )

Kedidili

Bisküvileri ıslatmak için 2-3 kaşık süt
3-4 kaşık nutella

Üzeri için çikolata tozu.

Yapılışı:

1) Tüm yumurtaların sarısını ve beyazını ayrı ayrı çırpma kaplarına alıyoruz.
2) Sarısının bulunduğu kaba toz şekeri ve vanilyayı ekliyoruz ve bembeyaz köpürene kadar mikserle karıştırıyoruz.
3) Köpüren karışıma mascarpone'u ekliyoruz ve krema haline gelene kadar çırpmaya devam ediyoruz.
4) Ayrı kapta olan yumurtanın beyazını bir tutam tuzla kar köpüğü gibi olana dek çırpıyoruz.
5) Kar köpüğünü ya tahta kaşıkla ya da silikon spatulayla yavaş hareketlerle kremalı karışıma ekliyoruz. (Köpüğün sönmemesi için metal hiç birşey dokunmamalı bu karışıma.)
6) Tiramisunun kreması olduktan sonra şimdi kedidiline geldi sıra. Kedidilini süte batırıp batırıp tiramisuyu yapacağımız kaba ya da tek kişilik kupalara kedidilini diziyoruz.
7) Kedidilinide bitirdikten sonra mikrodalga fırına girebilen bir kaba nutellayı alıyoruz, üzerine 3-4 kaşık süt ekleyip mikrodalgada akışkan hâle gelecek şekilde eritiyoruz.
8) Ardından nutellayı kedidilimizin üzerlerine döküyoruz.
9) En üstede mascarpone'lu karışımı yayıyoruz. Eğer bu karışımdan fazla varsa tiramisuyu 2 katlı da yapabilirsiniz.
10) En sonada çikolata tozunu serpip buzdolabında en az bir gün bekletiyoruz. Lezzeti bekleyince daha iyi çıkıyor.

Afiyet olsun :)



0 yorum:

Yorum Gönder

 

Strasbourgdaki Istanbullu Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting