27 Kasım 2013 Çarşamba

Ordan Burdan

Gönderen Strasbourgdaki Istanbullu zaman: 27.11.13

İşte son zamanlarda yaptıklarımın bir kaçı :)

Fotoğrafları silmeye kıyamıyorumda en azından böyle paylaşırsam kaybolmamış olur :)

1) Kremalı patatesli kek: Kahvaltı ya da akşam yemeğinde sıcak sıcak yenilebilcek süper bi lezzet :)

Malzemeler:
1. 4 - 5 patates
2. Yarım su bardağı yağ
3. Yarım su bardağı yoğurt
4. 1.5 su bardağı un
5. 2 yumurta
6. 1 paket kabartma tozu
7. Tuz, karabiber, kırmızıbiber, reyhan, nane, acı biber
8. Karışımın kıvamı için süt
9. Üzerine yoğurt ya da kaşar peyniri
10.Dilerseniz krema

Hazırlanışı:
1. Patatesleri ince halkalar halinde doğrayıp baharat karışmında 15 dakika kadar bekletin.
2. Yumurta, yağ ve yoğurdu iyice çırpın, daha sonra kabartma tozu, tuz ve unu ekleyin.
3. Tahin kıvamına gelene kadar süt katın.
4. Kare borcama patatesleri dizin, biraz krema ekleyebilirsiniz üzerine. Sonra karışımı yayın tepsiye ve 180 derecede kızarana dek pişirin.
5. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz.
6. Ya da kaşar peyniri rendeleyip fırına verebilirsiniz.

2) Galeta unlu, peynirli, zeytinli çiçek poğaça.

MALZEMELER:
4 su bardağı un
2 çorba kaşığı yoğurt
100gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket Kabartma Tozu
Tuz

İÇ HARCI İÇİN:
Beyaz Peynir
1 Tutam Maydanoz

MANTOLAMAK İÇİN:
Galeta Unu

ÜZERi iÇiN:
Siyah Zeytin

Hazırlanışı:
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Yoğurduğunuz hamuru 10 dakika dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, elinizde açın.
İçine peynirli harçtan koyup, kenarlarını ortaya doğru kapatın.
Yuvarlayıp, hafifçe üzerine bastırın. Galeta ununa bulayıp, ortasına zeytin parçası koyup, biraz bastırın. Bıçak yardımı ile kenarlarına kesik atın.
Diğer hamurlar için de aynı işlemi uygulayıp, yağlanmış fırın tepsisine
yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.

3) Çikolatalı cupcake :) sonunda başardım ! Böyle düzgün duranını tutturamıyordum bi türlü !

Malzemeler:
30 gr katıyağ
120 gr tablet çikolata
2 yumurta
20 gr toz şeker
20 gr un
1 kabartma tozu 

Hazırlanışı:
Yağı ve çikolatayı birlikte eritin.
Bir kapta yumurtaları çırpın içine şekeri ve çikolatayı karıştırıp çırpmaya devam edin.
En sonada eleyerek döktüğünüz unu ve kabartma tozunu ekleyip kaplara dökün, 180°de pişirin.


4) Kahvaltı masası: Güzel arkadaşlarımızla bir pazar keyfimizdi :) tabi üzerinde eksik çok var herşeyi son anda sofraya koyduğumdan :)

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Strasbourgdaki Istanbullu Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting