Yeni bir şey denemeden duramam ki :) Bu akşam yumuşacık bir kek yaptım.
150g bitter çikolata
2 yumurta
100g katı yağ
100g toz şeker
60g un
Micro plus sürahisine çikolatayı ve katı yağı koyarak mikro dalgada 1 dakika boyunca eritiyoruz.
1 dakikanın sonunda çikolatanın tam erimesi için silikon spatulayla karıştırmayı ihmal etmiyoruz.
Sihirli miksimin içinde metal modern peri çırpıcı ile yumurtayı çırpıyoruz.
Şekeride ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Daha sonra erimiş çikolatalı karışımı ekliyoruz. Karıştırmaya devam :)
En sonada unu ekleyip karıştırma işlemini sonlandırıyoruz.
Bu karışımın biraz sıvı olması normal, endişelenmeyin :)
Silikon mini kek kalıbına paylaştırıp fırında 150° derecede 20 dakika boyunca pişiriyoruz.
Ingrédients :
150g chocolat patissier
2 oeufs
100g beurre
100g sucre
60g farine
Faire fondre le chocolat et le beurre dans le Pichet Microplus au micro-ondes pendant 1 min. Bien mélanger avec spatule silicone.
Battez les deux oeufs avec le fouet plat dans le bol batteur. Ajoutez le sucre et continuez à battre. Ajoutez ensuite le mélange du chocolat. Fouettez bien tout ça. A la fin ajouter la farine et mélanger le tout.
Verser dans le moule à mini cake silicone et faire cuire au four pendant 20 min à 150°. Sortir du four et attendre quelques minutes pour démouler. Et c'est prêt !
2 yorum:
Ellerine sağlık harika gözüküyor. .
Tesekkür ederim canim :)
Yorum Gönder